Dieppe

Tussen Parijs en Engeland ligt Dieppe, een stad aan zee dat samen met de omliggende dorpen een contrasterende regio van blauw en groen vormt.

Seine-Maritime is een gebied waar de zee en het platteland het perfecte koppel vormen. De majestueuze kliffen van de Albastenkust, voor eeuwig vastgelegd door Monet en de meest beroemde impressionistische schilders, zijn de kers op de taart in dit kleine hoekje van Normandië dat leeft op het ritme van de getijden.

Naast een historische badplaats met een centrum voor balneotherapie, een casino, een golfclub en een hippodroom, heeft Dieppe zowel een vissershaven als een jachthaven. De verse vis wordt rechtstreeks verkocht op de kaai zoals de beroemde Sint-Jakobsvruchten waarvoor Dieppe nog steeds de belangrijkste haven in Frankrijk is.

De jachthaven, gekenmerkt door een blauwe vlag, is in volle opmars en verwelkomt regelmatig prestigieuze zeevaartevenementen zoals “La Solitaire du Figaro”, beter bekend als de Ronde van Frankrijk van de zeilsport. Het oude kasteel-museum, gelegen boven op de kliffen, biedt plaats aan de immense maritieme geschiedenis van het gebied, van de zeevaarders die de wereld gingen ontdekken tot de eerste badplaatsen. Een beetje verder landinwaarts, of aan de kust, vindt u tal van mogelijkheden voor mooie wandelingen in de frisse lucht: het “Parc du Colombier”, kastelen en bloementuinen in een prachtig landschap dat zo mooi beschreven wordt door Maupassant, en het nabijgelegen bos.

Watersport, visvangst, thalassotherapie, golf, trektochten, baden… Dieppe is een aantrekkelijke bestemming waar u de nodige afleiding en ontspanning vindt.

Zin in wat deugddoende frisse lucht of een leuke uitstap? Zet dan koers naar Haute-Normandie.